Glutenvrije Paas Sweet Table

Op voorraad
SKU
Glutenvrije Paas Sweet Table
Gegroepeerde productitems
Product naam Aantal
PME Extra Diepe Ronde Bakvorm Ø 15 x 10cm
€ 10,49
PME Kunststof Schraper
€ 1,69
Wilton Wegwerp Spuitzakken 30cm, pk/12
€ 6,05
FunCakes Suikerdecoratie Wortelen Set/16
€ 2,39
FunCakes Baking Cups Geel pk/48
€ 3,19
Wilton Decorating Tip #1M Open Star Carded
€ 2,35
Wilton Decorating Tip #4B Open Star Carded
€ 2,35
FunCakes Mix voor Botercrème, Glutenvrij 500 g
€ 5,45
FunCakes Mix voor Biscuit, Glutenvrij 500 g
€ 5,15
FunCakes Mix voor Cupcakes, Glutenvrij 500 g
€ 4,75
FunCakes Suikerdecoratie Bloesemmix Pastel Set/32
€ 3,95
Colour Mill Oil Blend Lemon 20 ml
€ 6,49
Colour Mill Oil Blend Mint 20 ml
€ 6,49
Glutenvrije Paas Sweet Table is te bestellen in veelvoud van 1

Krijg jij veel bezoek met Pasen en kunnen sommigen gasten geen gluten eten? Maak deze Glutenvrije Paas Sweet Table voor de Paasdagen! Genoeg lekkers voor iedereen en het ziet er ook nog eens vrolijk uit. De Glutenvrije Paas Sweet Table is gemaakt door de thuisbakster Linda van @home_made_by_linda.

Ingrediënten

  • FunCakes mix voor Biscuit, glutenvrij 500g  
  • FunCakes mix voor Cupcakes, glutenvrij 500g
  • FunCakes mix voor Botercrème, glutenvrij 500g x 2
  • FunCakes Suikerdecoratie Bloesemmix Pastel set/32
  • Funcakes Suikerdecoratie Wortelen Set/16
  • Colour Mill Kleurstof Lemon 20ml
  • Colour Mill Kleurstof Mint Green 20ml
  • Witte chocolade 150 g

Benodigdheden

  • FunCakes cupcakevormpjes Geel pk/48
  • PME Extra Diepe Ronde Bakvorm Ø 15 x 10cm
  • PME Kunststof Schraper
  • Wilton Spuitmondje #4B Open Star
  • Wilton Spuitmondje #1M Open Star
  • Wilton Wegwerp Spuitzakken 30cm, pk/12

 

Beschrijving hoe de taart gebakken moet worden:

Stap 1: Bereid de glutenvrije botercrème

Meng 500 gram mix met 333 ml water in een kom. Laat het vervolgens een uur rusten. Klop 600 gram boter gedurende 2 minuten. Voeg de helft van de zachte boter toe aan het mengsel en meng tot de boter volledig is opgenomen. Voeg de rest van de boter toe en mix nog 5 minuten op hoge snelheid.

 

Stap 2: Bereid de glutenvrije biscuit

Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Meng 500 g mix, 8 eieren en 40 ml water in een kom. Klop het geheel 8-10 minuten op de hoogste stand, daarna 2-3 minuten op een lage snelheid. Vul de ingevette barkvorm ½ tot 2/3 vol en bak de biscuit in de oven gaar in 35-40 minuten. Open de oven niet tussentijds. De biscuit is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt. Haal de biscuit direct na het bakken uit de bakvorm en laat hem uitdampen op een rooster.

 

Stap 3: Kleur de botercrème

Kleur de botercrème. Maak 3 bakjes en verdeel de botercrème. Kleur 1 bakje met Colour Mill Mint Green en het andere bakje met Colour Mill Lemon, het laatste bakje laat je wit. Smelt de witte chocolade au-bain marie en meng deze door de witte botercrème.

 

Stap 4: De glutenvrije biscuit vullen en afsmeren

Als de taart volledig is afgekoeld snijd je hem in 3 gelijke lagen. Hierdoor kan je de taart 2 keer vullen. Voor de vulling gebruik je de ongekleurde botercrème. Voor deze taart is er witte chocolade gesmolten en is dit gemend met botercrème.

Zet het onderste deel van de biscuit vast op een cakedrum of cakeboard met wat ongekleurde botercrème. Doe vervolgens wat ongekleurde botercrème in een spuitzak zonder spuitmond en knip hier een stukje vanaf. Spuit met de botercrème een dijkje langs de rand van de biscuit en vul deze met de witte chocolade crème. Leg een laag biscuit erbovenop en herhaal deze stap nog één keer. Smeer een dun laagje botercrème aan de zijkant op de biscuit. Hiermee worden alle kiertjes opgevuld en oneffenheden weggehaald. Zet de taart in de koelkast om de botercrème stijf te laten worden.

 

Stap 5: De glutenvrije biscuit decoreren

Als de taart goed koel is, ga je de taart afsmeren met de gewenste kleur. In dit geval is er gebruik gemaakt van Colour Mill Mint. Met een spatel breng je de kleur aan en met een schraper maak je alles glad. Doe dit in twee stappen om een extra mooie en egale taart te krijgen.

Als je de 1e laag kleur hebt aangebracht en deze mooi glad hebt gemaakt met de schraper kun je hem nog een keer in de koelkasten zetten. Als hij weer goed gekoeld is kun je hem nog een keer voorzien van een dun laagje gekleurde botercrème en glad maken met een schraper. 

Voor de boogjes maak je een hulplijn met een bakring/glas/bakje. Met de spuitmond 4B van Wilton spuit je op de hulplijnen een lijn botercrème in de kleur Lemon van Colour Mill. Vervolgens spuit je op de bovenkant van de biscuit een sierrand in dezelfde kleur. Met de spuitmond 1M van Wilton spuit je aan de onderkant een sierrand in de kleur Mint van Colour Mill.

Vervolgens maak je de cake af met de FunCakes bloemen en FunCakes Worteltjes!

 

 

Beschrijving hoe de cupcakes gebakken moeten worden:

Stap 1: Bereid de glutenvrije Botercrème

Meng 500 gram mix met 333 ml water in een kom. Laat het vervolgens een uur rusten. Klop 600 gram boter gedurende 2 minuten. Voeg de helft van de zachte boter toe aan het mengsel en meng tot de boter volledig is opgenomen. Voeg de rest van de boter toe en mix nog 5 minuten op hoge snelheid.

 

Stap 2: Bereid de glutenvrije Cupcakes

Verwarm de oven voor op  170 °C (heteluchtoven 150 °C). Ingrediënten moeten op kamertempratuur zijn. Mix 500 g mix, 200 g boter en 250 g eieren (5 stuks). Mix op lage snelheid 3 minuten tot een glad beslag. Bekleed een muffinvorm met papieren bakvormpjes. Vul de vormpjes met een ijsschep voor de helft met het beslag. Bak 30 tot 35 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen op een afkoelrek.

 

Tip: Wil je dat de bovenkant wat platter wordt? Dan kan je heel kort een snijplank op de bovenkant van de cupcakes drukken. Doe dit wel maar kort!

 

Stap 3: Kleur de Botercrème

Kleur de botercrème. Maak 2 bakjes en verdeel de botercrème. Kleur 1 bakje met Colour Mill Mint Green en het andere bakje met Colour Mill Lemon. Doe de spuitmondjes 1B en 6B in de spuitzakken en vul de spuitzakken met de gekleurde botercrème.

 

Stap 4: Decoreer de Glutenvrije Paas Cupcakes

Spuit op de helft van de cupcakes roosjes en op de andere helft golfjes. Met 1B maak je draaiende bewegingen om 3 kleine bochtjes te creëren. Met 6B maak je losse toefjes. Vervolgens versier je de cupcakes met glutenvrije paaseitjes, glutenvrije bloemen van FunCakes en de glutenvrije worteltjes van FunCakes.

 

Stap 5: Geniet van jouw Glutenvrije Paas Sweet Table!

Meer informatie
SKU Glutenvrije Paas Sweet Table
Thema Easter
Soort baksel Cupcakes, Taart
Season Spring
Cooking Time 3,5 uur
Special diet Gluten free
View the nutritional values table