Dr. Oetker Shortbread Chocolade & Karamel

Op voorraad
SKU
1-50-112185
Speciale prijs € 2,20 Normale prijs € 4,39
Dr. Oetker Shortbread Chocolade & Karamel is te bestellen in veelvoud van 1

Altijd al zelf shortbrad willen maken? Dat kan nu eenvoudig met de Dr. Oetker Shortbread Chocolade & Karamel mix! Een heerlijke brosse koekbodem, een tussenlaag van stevige karamel en afgemaakt met een verrukkelijke laag chocolade.

  • Maak zelf snel en makkelijk 16 heerlijke stukjes shortbread met de Shortbread Chocolade & Karamel van Dr. Oetker.
  • Voeg aan de mix alleen boter en schenkstroop toe.
  • Bakvorm is inbegrepen.
  • Inhoud: 280g

Bereidingswijze: Breng water aan de kook, giet dit in een kom en leg het zakje chocoglazuur hierin. Zorg er voor dat het zakje onder water blijft en vouw tegelijk de bijgeleverde bakvorm in elkaar. Smelt 50g boter en 1 eetlepel schenkstroop in een steelpannetje. Zodra de boter gesmolten is laat je dit nog 1 minuut pruttelen, blijf wel in de buurt. Haal het pannetje van het vuur en roer de bodemmix door de gesmolten boter en stroop tot een egale massa ontstaat. Verdeel dit warme deeg gelijkmatig over de bodem van de bakvorm en druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bakvorm weg in de koelkast. Smelt 50g boter en 5 eetlepels schenkstroop in een steelpannetje. Zodra de boter gesmolten is laat je dit nog 1 minuut pruttelen, blijf wel in de buurt. Haal het pannetje van het vuur en roer de karamelsaus door de gesmolten boter en stroop tot een egale massa ontstaat. Haal de bakvorm met de bodem weer uit de koelkast en verdeel de karamelsaus gelijkmatig hier overheen. Haal nu het zakje chocoglazuur uit het water en kneed deze goed door. Knip de bovenkant van de verpakking open en giet de vloeibare chocoglazuur gelijkmatig over de karamelsaus. Om de hoeken goed te bedekken met glazuur, kan je de bakvorm voorzichtig kantelen. Zet de bakvorm voor ten minste 1 uur in de koelkast. Voor het serveren snij je de shortbread in 16 stukken.

Ingrediënten: tarwebloem, suiker, plantaardige olie (palm, raapzaad), rijsmiddel: E500, E503, E450, zetmeel (maïs), emulgator: E322 (zonnebloem), zout, poedersuiker, melkpoeder (mager), zetmeel (maïs), verdikkingsmiddel: E464, E415, zout, natuurlijk aroma, plantaardige olie (palm, shea), suiker (18%), cacaopoeder (mager), emulgator: E322 (zonnebloem).

Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten.

Kan sporen bevatten van: gluten, ei, hazelnoten.

Altijd al zelf shortbrad willen maken? Dat kan nu eenvoudig met de Dr. Oetker Shortbread Chocolade & Karamel mix! Een heerlijke brosse koekbodem, een tussenlaag van stevige karamel en afgemaakt met een verrukkelijke laag chocolade.

  • Maak zelf snel en makkelijk 16 heerlijke stukjes shortbread met de Shortbread Chocolade & Karamel van Dr. Oetker.
  • Voeg aan de mix alleen boter en schenkstroop toe.
  • Bakvorm is inbegrepen.
  • Inhoud: 280g

Bereidingswijze: Breng water aan de kook, giet dit in een kom en leg het zakje chocoglazuur hierin. Zorg er voor dat het zakje onder water blijft en vouw tegelijk de bijgeleverde bakvorm in elkaar. Smelt 50g boter en 1 eetlepel schenkstroop in een steelpannetje. Zodra de boter gesmolten is laat je dit nog 1 minuut pruttelen, blijf wel in de buurt. Haal het pannetje van het vuur en roer de bodemmix door de gesmolten boter en stroop tot een egale massa ontstaat. Verdeel dit warme deeg gelijkmatig over de bodem van de bakvorm en druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bakvorm weg in de koelkast. Smelt 50g boter en 5 eetlepels schenkstroop in een steelpannetje. Zodra de boter gesmolten is laat je dit nog 1 minuut pruttelen, blijf wel in de buurt. Haal het pannetje van het vuur en roer de karamelsaus door de gesmolten boter en stroop tot een egale massa ontstaat. Haal de bakvorm met de bodem weer uit de koelkast en verdeel de karamelsaus gelijkmatig hier overheen. Haal nu het zakje chocoglazuur uit het water en kneed deze goed door. Knip de bovenkant van de verpakking open en giet de vloeibare chocoglazuur gelijkmatig over de karamelsaus. Om de hoeken goed te bedekken met glazuur, kan je de bakvorm voorzichtig kantelen. Zet de bakvorm voor ten minste 1 uur in de koelkast. Voor het serveren snij je de shortbread in 16 stukken.

Ingrediënten: tarwebloem, suiker, plantaardige olie (palm, raapzaad), rijsmiddel: E500, E503, E450, zetmeel (maïs), emulgator: E322 (zonnebloem), zout, poedersuiker, melkpoeder (mager), zetmeel (maïs), verdikkingsmiddel: E464, E415, zout, natuurlijk aroma, plantaardige olie (palm, shea), suiker (18%), cacaopoeder (mager), emulgator: E322 (zonnebloem).

Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten.

Kan sporen bevatten van: gluten, ei, hazelnoten.

Meer informatie
SKU 1-50-112185
Brand Dr. Oetker
Soort baksel Koekjes
Serves 13-16
EAN 8710466313027
View the nutritional values table