Dr. Oetker Red Velvet Cake

Op voorraad
SKU
1-50-112187
€ 4,95
Dr. Oetker Red Velvet Cake is te bestellen in veelvoud van 1

Altijd al een red velvet cake willen maken? Dat kan nu eenvoudig met deze mix van Dr. Oetker! Maak de heerlijke zachte en luchtige cake met een roomkaastopping, een vleugje chocolade en de wel bekende rode kleur.

  • Deze mix van Dr. Oetker voor Red Velvet Cake is eenvoudig te maken en ook te gebruiken om red velvet cupcakes te maken.
  • Voeg aan de mix alleen slagroom, water, ei en MonChou of zuivelspread toe
  • Inhoud: 293g

Bereidingswijze: Verwerk de ingrediënten op kamertempratuur. Neem de bakplaat uit de oven en zet de in elkaar gevouwen bakvorm in het midden. Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 150°C). Mix voorzichtig 2 eetlepels water, 100ml slagroom, 2 eieren en de taartmix in een kom met een mixer met gardes tot een gladde massa. Mix daarna het mengsel in 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm en plaats deze met de bakplaat in het midden van de oven. Bak de taart in 45 tot 50 minuten gaar. Laat de red velvet cake vervolgens minimaal 30 minuten afkoelen in de bakvorm. Vervolgens snij je de kartonnen bakvorm los van de taart en snij je de red velvet cake horizontaal doormidden. Vang de kruimels op en laat beide helften goed afkoelen voor het decoreren. Mix 100g MonChou glad met een mixer met gardes. Voeg de toppingmix en 150ml slagroom toe en mix alles op de laagste in ½ minuut tot een dikke massa. Vervolgens mix je de massa op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige topping. Pak de red velvet cake helften er bij en besmeer de onderste helft met 1/3 van de topping massa. Plaats voorzichtig de bovenkant op de bestreken helft en besmeer de bovenkant ook weer met 1/3 van de topping massa. Besmeer ook de zijkanten van de taart met laatste 1/3 van de topping massa. Strijk alle kanten met de topping glad. Maak de bewaarde kruimels fijn door gebruik te maken van een zeef. Decoreer de taart aan de bovenkant met de kruimels. Bewaar de red velvet cake tot het serveren in de koelkast.

Ingrediënten: suiker, tarwebloem, zetmeel (tarwe), cacaopoeder (mager), glucosestroop (gedroogd), dextrose, rijsmiddel: E500, E575, E450, emulgator: E472a, E472b, eiwitpoeder, kleurstof: E172, melkpoeder (mager), verdikkingsmiddel: E415, plantaardige olie (palmpit, palm), emulgator: E471, zetmeel (aardappel), melkeiwit, aroma (vanille), voedingszuur: E330.

Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten.

Kan sporen bevatten van: gluten.

Altijd al een red velvet cake willen maken? Dat kan nu eenvoudig met deze mix van Dr. Oetker! Maak de heerlijke zachte en luchtige cake met een roomkaastopping, een vleugje chocolade en de wel bekende rode kleur.

  • Deze mix van Dr. Oetker voor Red Velvet Cake is eenvoudig te maken en ook te gebruiken om red velvet cupcakes te maken.
  • Voeg aan de mix alleen slagroom, water, ei en MonChou of zuivelspread toe
  • Inhoud: 293g

Bereidingswijze: Verwerk de ingrediënten op kamertempratuur. Neem de bakplaat uit de oven en zet de in elkaar gevouwen bakvorm in het midden. Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 150°C). Mix voorzichtig 2 eetlepels water, 100ml slagroom, 2 eieren en de taartmix in een kom met een mixer met gardes tot een gladde massa. Mix daarna het mengsel in 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm en plaats deze met de bakplaat in het midden van de oven. Bak de taart in 45 tot 50 minuten gaar. Laat de red velvet cake vervolgens minimaal 30 minuten afkoelen in de bakvorm. Vervolgens snij je de kartonnen bakvorm los van de taart en snij je de red velvet cake horizontaal doormidden. Vang de kruimels op en laat beide helften goed afkoelen voor het decoreren. Mix 100g MonChou glad met een mixer met gardes. Voeg de toppingmix en 150ml slagroom toe en mix alles op de laagste in ½ minuut tot een dikke massa. Vervolgens mix je de massa op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige topping. Pak de red velvet cake helften er bij en besmeer de onderste helft met 1/3 van de topping massa. Plaats voorzichtig de bovenkant op de bestreken helft en besmeer de bovenkant ook weer met 1/3 van de topping massa. Besmeer ook de zijkanten van de taart met laatste 1/3 van de topping massa. Strijk alle kanten met de topping glad. Maak de bewaarde kruimels fijn door gebruik te maken van een zeef. Decoreer de taart aan de bovenkant met de kruimels. Bewaar de red velvet cake tot het serveren in de koelkast.

Ingrediënten: suiker, tarwebloem, zetmeel (tarwe), cacaopoeder (mager), glucosestroop (gedroogd), dextrose, rijsmiddel: E500, E575, E450, emulgator: E472a, E472b, eiwitpoeder, kleurstof: E172, melkpoeder (mager), verdikkingsmiddel: E415, plantaardige olie (palmpit, palm), emulgator: E471, zetmeel (aardappel), melkeiwit, aroma (vanille), voedingszuur: E330.

Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten.

Kan sporen bevatten van: gluten.

Meer informatie
SKU 1-50-112187
Brand Dr. Oetker
Soort baksel Red Velvet
EAN 8710466313522
View the nutritional values table